Hverdagen på Toftegårdsvej

En typisk hverdag

Beboerne står op mellem kl. 06.00 og 08.00 alt efter, hvornår de skal møde på arbejde, eller om de har hjemmedag. Nogle spiser morgenmad sammen i fælleskøkkenet, andre spiser i egen lejlighed.

 

Omkring kl. 15.30 drikker de, der har tid og lyst, kaffe i fællesrummet. Nogle snakker dagen igennem, mens andre bare slapper helt af eller laver madpakker til næse dag med eller uden hjælp fra personalet.

 

Omkring kl. 18 spiser vi aftensmad sammen i køkkenalrummet. Beboerne skiftes til at have en maddag sammen med en pædagogisk medarbejder. Mandag og torsdag medbringer man selv sin mad, hvis man vil spise sammen med de andre, ellers varmer man den selv i eget hus.

 

Først på aftenen  drikker vi kaffe eller te sammen. Det er frivilligt, og nogle beboere vælger at have ro i deres egen lejlighed, mens andre sidder i stuen og ser fjernsyn, syr, strikker eller snakker.

Beboermøder

Hver torsdag eftermiddag samles det personale der er på arbejde og beboere ved fællesbordet for at planlægge den kommende uge. Sammen snakker vi om, hvad der rører sig, hvem der er hjemme til aftensmad og hvem, der skal til bestemte aktiviteter eller har aftaler med familie, venner eller kærester i løbet af ugen, samt hvem af personalet man har hjemmedag sammen med.

Vi snakker også om hvem, der glæder sig til noget i den kommende uge. Glæde og nye oplevelser ”smitter”. Vi snakker også om dagligdagen i bofællesskabet, så vi kan få løst eventuelle problemer med det samme. 

Hjemmedage

Beboerne har hjemmedag en gang om ugen med en pædagogisk medarbejder. Så kan man som beboer få hjælp i sin egen lejlighed. Alt efter behov, får beboerne hjælp til at overskue den kommende uge. Nogle har måske behov for hjælp til at få talt medicin op, ordnet vasketøj eller ryddet op, hjælp til indkøb, eller der skal gøres rent. Måske skal der tjekkes post, kigges på økonomien eller der skal arrangeres kontakt til familie eller venner. Læge- og tandlægebesøg ligger også på hjemmedagen.

 

Udflugter og traditioner.


I løbet af året har vi faste arrangementer og traditioner enten i eget Bofællesskab eller på tværs af bofællesskaberne i Støttecentret. Hvert år er vi til Sølundsfestival og i maj fejrer vi for eksempel foråret med en fælles havedag, hvor fællesarealerne får en tur, og der plantes bloster i krukkerne, og vi griller og hygger.

 

I december har vi en juletur, og er økonomien til det, bliver der også tilbudt sommerferieture med Støttecentret. 

Beboerne har mulighed for at invitere familie og venner til spisning i egen lejlighed.