Hverdagen i Galten

En typisk hverdag

Beboerne står op mellem kl. 7 og 8.00 alt efter, hvornår de møder på arbejde. Vi spiser morgenmad sammen i køkkenalrummet.

 

Omkring kl. 14.30-15.30 drikker, dem, der har tid og lyst kaffe i fællesrummet. Nogle snakker dagen igennem, mens andre bare slapper helt af eller laver madpakker til kommende arbejdsdag.

 

Omkring kl. 18 spiser vi aftensmad sammen i køkkenalrummet. Beboerne skiftes til at have en mad dag sammen en pædagogisk medarbejder, så man skal lave mad cirka en gang hver 14. dag.

 

Omkring kl. 20 drikker vi kaffe eller te sammen. Det er frivilligt, og nogle beboere vælger at have ro i deres egen lejlighed, mens andre sidder i stuen og ser fjernsyn, syr, strikker eller snakker.


Vi snakker også om hvem, der glæder sig til noget i den kommende uge. Glæde og nye oplevelser ”smitter”. Vi snakker også om dagligdagen i bofællesskabet, så vi kan få løst eventuelle problemer med det samme.

Tirsdags-klub

Hver tirsdag kl. 17-21.30 tager dem, der har lyst, i Klub 11 i Galten. Her spiser vi sammen med de andre medlemmer af klubben. Efter maden laver vi forskellige aktiviteter; spiller spil, får kursus i iPad, laver bål eller tager på udflugter.

Hjemmedag

Mange af beboerne har hjemmedag en gang imellem med en pædagogisk medarbejder. Så kan man som beboer få hjælp i sin egen lejlighed. Alt efter behov, får beboere hjælp til at overskue den kommende uge. Nogle  har måske behov for hjælp til at få talt medicin op, ordnet vasketøj eller ryddet op, eller gøres rent. Måske skal der tjekkes post, kigges på økonomien, eller der skal arrangeres kontakt til familie eller venner.

Udflugter og traditioner

I løbet af året har vi faste arrangementer og traditioner sammen eller på tværs af bofællesskaberne i Ry og Hørning. I maj fejrer vi for eksempel foråret med en fælles havedag.
I december har vi en juletur, og er økonomien til det, bliver der også tilbudt sommerferieture sammen eller på tvært af nærliggende bofællesskaber.
 Beboerne har også mulighed at invitere familie og venner til spisning i egen lejlighed eller i fællerummet.